overzicht conferenties

Het Prisma project heeft drie internationale conferenties georganiseerd. Op deze pagina blikken we terug op deze bijeenkomsten.

 

Impressie (powerpoint)  

 

presentaties

 

Woensdag

 

12 maart 2014

 

Stara Zagora, Bulgarije

     

Programma

De eerste PRISMA conferentie die gehouden is in Stara Zagora was erg succesvol. De conferentie werd bezocht door meer dan 40 participanten.

 

De gouveneur van de regio, Mrs. Zhivka Aladzhova en het Hoofd van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Bulgarije, Mr. Ognian Zlatev,openden de conferentie.

Mr. Zlatev presenteerde het actuele EU beleid met betrekking tot risicobeheersing (inclusief risicoanalyse) en rampenbestrijding en gaf een overzicht van nieuwe EU regels op dit gebied. Hij benadrukte daarbij de rol die lokale en regionale overheden kunnen c.q. moeten spelen en het belang van internationale / Europese samenwerking.

 

 

 

 

Gedurende de dag presenteerden leden van de Prisma projectteam en het lokale projectteam hun ideeën en ervaringen met riskassessment en risicobeheer, gebaseerd op het werken met het MiSRaR handboek. Leen Revallier, als Nederlandse consultant actief voor onder meer het Rode Kruis en de UN, besprak met het publiek zijn ervaringen in Bosnië, Moldavië en Congo, waar hij bij het trainen van lokale overheden o.a. het MiSRaR handboek heeft gebruikt.

In de middag, werd meer in het bijzonder ingegaan op de casus in Stara Zagora en hoe partijen binnen het PRISMA samenwerkingsverband omgaan met natuurbranden in de regio.

 

 

 Afbeelding5Afbeelding6Afbeelding9

  

Contact informatie:

Stara Zagora Regional Economic Development Agency,  +359 87 600 1839 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aleksandar Miykov,   +359 42 60 50 07; +359 87 902 1999

Nico van Os, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid,  +31651341450 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

 

Dinsdag

 

 15 april 2014

 

Tallinn, Estland

     

Programma

 
De tweede PRISMA conferentie werd gehouden in het Tallink City hotel in Tallinn op 15 april 2014. De bijeenkomst was in grote lijnen op de zelfde manier georganiseerd als de eerste conferentie in Bulgarije en werd door ongeveer veertig personen bezocht.
De dag werd geopend door de loco-burgemeester van Tallinn Kalle Klandorf en het hoofd van de "North Tallinn Administration", Karin Tammemägi.
 
upload3259121913306277142
 
Mari Tikan van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Estland gaf na de formele opening de aftrap met een presentatie over de gebruikte methoden en het wettelijk kader m.b.t. de nationale risicobeoordeling. Voor de participanten was het interessant te horen dat lagere overheden bij de ruimtelijke ordening verplicht zijn rekening te houden met de - vaak door nationale organisaties opgestelde - risicobeoordelingen
 
Verder waren er presentaties van Lyubomira Raeva van het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken over de gehanteerde structuren van risico- en crisismanagement in Bulgarije.
Evenals in de eerste conferentie hielden de verschillende Prisma project team leden presentaties over de ervaringen die zij opgedaan hebben met het toepassen van de MiSRaR methode in hun eigen casus. daarnaast gingen leden van het lokale projectteam in Tallinn specifiek in op de problematiek in Tallinn North en de werkzaamheden die binnen het lokale projectteam hadden plaatsgevonden.
 
De dag eindigde met de presentatie van Leen Revallier over zijn ervaringen met het versterken van de capaciteiten van lokale overheden op het gebied van risico- en crisismanagement in Oost Europa en Afrika.
 
 

 

Afbeeldingt1Afbeeldingt2Afbeeldingt3

 

 

 

Contact informatie:

Helmut Hallemaa, project manager Northern Tallinn Administration,  +372 5131241 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Irma Remma, specialist internationale EU projecten, Tallinn City Administration,  + 372 52 950 75 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nico van Os, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid,  +31651341450 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Donderdag

 

15 mei 2014

 

Aveiro, Portugal

      

Programma

De derde en laatste conferentie werd verzorgd door de gemeente Aveiro en gehouden in de grote zaal van de 'Aveiro Municipal Assembly". Met meer dan 50 bezoekers was deze conferentie erg succesvol.

De conferentie werd geopend door dhr. Jorge Ratola, wethouder met o.a. Ruimtelijke Ordening en veiligheid in zijn portefeuille. Evenals in de andere conferenties presenteerde Nico van Os, project manager van het PRISMA project, de opzet en doelstellingen van het project en de relatie met het interregIVc project MiSRaR. Deze presentatie werd gevolgd door een pfresentatie van Marta Afonso en Margarida Castelo-Branco, beiden werkzaam bij DGT DSOT, Portugal, over het nationale beleid op het gebied van preventie en risicoreductie in de ruimtelijke ordening.

na de lunch presenteerde Vasilis Kontogiannis de lessen van het Nereids project in zijn presentatie over  "Risk assessment of marine pollution”. Hierna presenteerden de verschillende projectleden weer hun eigen ervaringen met de toepassing van het MiSRaR gedachtengoed en presenteerde Leen Revallier weer zijn internationale ervaringen met het gebruik van het MiSRaR handboek. Met een erg levendig debat werd in Aveiro de serie conferenties afgesloten.

 

Afbeelding4Afbeelding1Afbeelding3 aveiro

 

Contact informatie:

Rita Seabra, gemeente Aveiro,  +51927491098 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nico van Os, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid,  +3151341450 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

MiSRaR    knopachtergrond aveiro  knopachtergrond mirandela
knopachtergrond szreda copy
 knopachtergrond tallinn  knopachtergrondvrzhz copy