Mirandela

mirandela logo2

 

 

 

 

 

mirandela huizen2De gemeente Mirandela ligt in het Noordoosten van Portugal.

De gemeente Mirandela heeft veel ervaring met overstromingen en natuurbranden en kent ook technologische bedreigingen. Om die reden heeft de gemeente er veel aan gedaan om veiligheidsbeleid
in te bedden in de ruimtelijke ordening.

In Portugal is de risico-en crisisbeheersing georganiseerd op drie niveaus (Civil Defence) en wel op nationaal, regionaal en gemeentelijk niveau. Op het nationale niveau is "the National Authority for Civil defence services" verantwoordelijk; op regionaal niveau zijn er achttien "District Centres for Rescue Operations"; en op het gemeentelijk niveau is er de "Municipal Civil Defence Services", als onderdeel van het gemeentelijke apparaat.

Mirandela's Municipal Civil Defence Service werd opgericht in 2004. Sindsdien werken de medewerkers van deze diens op basis van de "Basic Law of Civil Defence" aan veiligheidsbeleid op alle schakels van de veiligheidsketen. Hierbij focussen zij zich zowel op rampenbestrijding als op het voorkomen van incidenten met behulp van maatregelen in de ruimtelijke ontwikkeling.

Dit alles maakt Mirandela tot een geschikte partner voor het PrismA project. Binnen het project probeert Mirandela tot oplossingen te komen die er toe leiden dat het aantal branden in de historische binnenstad sterk zal verminderen. Met deze aanpak draagt Mirandela niet alleen bij aan de veiligheid in de stad maar ook aan de verdere ontwikkeling van de MiSRaR aanpak.

 

 

 

 

 

MiSRaR    knopachtergrond aveiro  knopachtergrond mirandela
knopachtergrond szreda copy
 knopachtergrond tallinn  knopachtergrondvrzhz copy